Ontmoet collega Raymond

"Het is heerlijk om in de buitenlucht te werken"

Word verkeersregelaar! Maak jij ons team compleet?

Collega Raymond

Interview met Raymond

"Als verkeersregelaar werk je heerlijk buiten, wie wil dat niet?"

Kun je ons wat vertellen over jezelf en waarom je ervoor hebt gekozen om verkeersregelaar te worden?

Zeker! Mijn naam is Raymond en ik ben al ruim 5 jaar verkeersregelaar. Ik heb altijd van buiten zijn gehouden en ik wilde een baan waarbij ik niet de hele dag achter een bureau zou zitten. Toen ik hoorde over het werk als verkeersregelaar, wist ik dat dit de perfecte keuze voor mij was. Het geeft me de kans om elke dag buiten en op verschillende plekken te zijn en te mogen werken aan mooie projecten.

 

Wat vind je het leukste aan je werk als verkeersregelaar?

Het leukste van mijn werk is absoluut de diversiteit aan locaties waar ik kom. Ik kom op plekken waar ik anders nooit zou zijn geweest. Van drukke kruispunten in de stad tot rustige wegen in landelijke gebieden, elke dag is anders. Ik hou van de uitdaging om het verkeer soepel te laten verlopen, vooral tijdens grote evenementen en bouwprojecten. Het is een verantwoordelijkheid die ik met trots draag.

 

Wat voor soort training heb je gehad om een verkeersregelaar te worden?

Voordat ik aan de slag ging als verkeersregelaar, heb ik een grondige training gevolgd. Dit omvatte lessen over verkeersveiligheid, verkeerswetten, communicatievaardigheden en hoe om te gaan met verschillende verkeerssituaties. Het was erg nuttig en gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om mijn werk goed te doen. Veiligheid staat altijd voorop, en de training die ik heb gekregen helpt me om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft.

Kun je ons een voorbeeld geven van een dag in je leven als verkeersregelaar?

Natuurlijk! Een typische dag begint met het doornemen van het verkeersplan voor de dag. Ik zorg ervoor dat ik op tijd op de locatie ben en de benodigde uitrusting bij me heb. Dan is het aan mij om het verkeer te regelen volgens de instructies en ervoor te zorgen dat alle weggebruikers veilig passeren. Ik werk vaak samen met andere verkeersregelaars, politieagenten en bouwpersoneel om alles soepel te laten verlopen. Het is een dynamische omgeving waarin snel denken en goede communicatie van essentieel belang zijn.

 

Wat vind je het meest uitdagende onderdeel van je werk?

Een van de meest uitdagende aspecten is omgaan met onvoorspelbare verkeerssituaties, vooral tijdens drukke evenementen. Soms moet je snel beslissingen nemen om de veiligheid te waarborgen en het verkeer in goede banen te leiden, terwijl er veel factoren tegelijk spelen. Maar juist die uitdagingen maken het werk zo boeiend. Het geeft me het gevoel dat ik echt bijdraag aan de samenleving en de veiligheid van mensen.

 

Wat zou je zeggen tegen mensen die overwegen om verkeersregelaar te worden?

Als je van buiten zijn houdt, een actieve rol wilt spelen in het verkeer en graag bijdraagt aan de veiligheid, dan is dit absoluut de baan voor jou! Het is niet alleen een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, maar het geeft je ook een gevoel van voldoening omdat je echt een positieve impact hebt op de samenleving.

Ben jij ook op zoek naar een uitdagende baan waar je heerlijk buiten kunt werken? Solliciteer vandaag nog.