Ontmoet Annika en Anne

"Samen op de weg als verkeersregelaar"

Word verkeersregelaar! Maak jij ons team compleet?

Moeder en dochter

Interview met moeder Anne en dochter Annika

"Moeder en dochter samen op de weg als verkeersregelaars"

Annika, vertel ons over je beslissing om verkeersregelaar te worden, en hoe heeft de invloed van je moeder hierbij een rol gespeeld?

Annika: Mijn moeder heeft altijd met veel enthousiasme over haar werk als verkeersregelaar gesproken, dus ik was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in wat ze deed. Toen ik ouder werd, realiseerde ik me dat ik ook graag een bijdrage wilde leveren aan de veiligheid op de weg. Ook de afwisseling die mijn moeder altijd beschreef, sprak me enorm aan. Mijn moeder heeft me dus zeker geïnspireerd om dit pad te volgen.

 
Hoe voelt het om nu samen met je moeder op de weg te staan als verkeersregelaars?

Annika: Het is echt geweldig! Ik heb altijd een hechte band met mijn moeder gehad en nu hebben we niet alleen persoonlijke momenten samen, maar ook op het werk. We begrijpen elkaar zonder woorden en het is geruststellend om te weten dat ze er is om me te adviseren, vooral in situaties die nieuw voor me zijn. We delen niet alleen hetzelfde beroep, maar ook hetzelfde doel: het verkeer veilig houden en mensen helpen.

 
Hoe trots ben je op Annika voor haar keuze om in jouw voetsporen te treden?

Oh, ik kan niet genoeg benadrukken hoe trots ik ben! Het is echt mooi om te zien dat mijn passie voor verkeersregelaar haar ook heeft aangestoken. Ik wist dat ze het in zich had om een geweldige verkeersregelaar te worden, en ik ben blij dat ze zichzelf heeft kunnen ontwikkelen en deze weg heeft gekozen. Samenwerken met haar op de weg is een super leuke ervaring!

Annika, hoe heeft de training en het examen voor verkeersregelaar je voorbereid op de uitdagingen van de baan?

De training was ontzettend leerzaam en leuk. We leerden niet alleen over verkeersregels en -veiligheid, maar ook over communicatie en omgaan met stressvolle situaties. De training en het examen hebben me het vertrouwen gegeven dat ik nodig heb om mijn werk goed te kunnen doen.

 

Moeder, wat is het mooiste moment dat je hebt gedeeld met Annika sinds jullie samen als verkeersregelaars werken?

Er zijn zoveel mooie momenten, maar een van de meest speciale was toen we samenwerkten bij een groot evenement. We waren verantwoordelijk voor de verkeersstroom, en ik zag hoe Annika zich op haar gemak voelde, haar werk perfect deed en tegelijkertijd een glimlach op haar gezicht hield. Het was een moment van trots en verbondenheid, en ik wist dat we een geweldig team waren.

 

Tot slot, wat zouden jullie anderen willen meegeven die ook overwegen om verkeersregelaar te worden?

Ik zou zeggen, als je geïnteresseerd bent in een dynamische carrière waarin je elke dag een verschil kunt maken en je een passie hebt voor verkeersveiligheid, dan is dit echt een geweldige keuze. De training en ervaring die je opdoet, zijn waardevol, en het is een bevredigende baan waarin je samenwerkt met geweldige mensen.

 

Precies, ik sluit me daar volledig bij aan. Het is een baan vol uitdagingen en voldoening, en als je ook de kans hebt om dit samen met een familielid te doen, dan is dat echt een extra bonus. Verkeersregelaar zijn is niet alleen een beroep, het is een manier om bij te dragen aan de maatschappij en te zorgen voor de veiligheid van anderen. En dat maakt dat ik elke dag weer met plezier naar mijn werk ga. 

Ben jij ook op zoek naar een uitdagende baan waar je heerlijk buiten kunt werken? Solliciteer vandaag nog.